Vox cantabilis na festivalu Musica sacra v Bratislavě

02.06.2006 00:00

Komorní smíšený sbor Vox cantabilis výborně uspěl na festivalu Musica sacra v Bratislavě, který pořádala Agentúra pre spevácke zbory v Bratislave v květnu 2006.

Komorní smíšený sbor Vox cantabilis z Jirkova na sebe opět po delší době upozornil, a to díky velmi úspěšné účasti na mezinárodním festivalu duchovní hudby Musica sacra v Bratislavě.

Sbor soutěžil v kategorii vokálních ansámblů a obsadil v ní první místo. Jeho bodové ohodnocení bylo zároveň druhé nejvyšší ze všech třinácti zúčastněných sborů soutěžících v kategoriích dospělých a třetí nejvyšší ocenění ze všech třiadvaceti sborů. Mimo soutěžního vystoupení sbor zazpíval také na slavnostní mši přenášené živě rozhlasem do celého Slovenska.

Soutěžilo se v krásných prostorách Primaciálného paláce v srdci historického centra Bratislavy, v Zrcadlovém sále, který je nejen krásný, ale disponuje taktéž velmi dobrou akustikou. Díky ní měla mezinárodní porota v čele s Doc. Mgr. Jánem Máriou Dobrodinským snadnější práci a mohla tak zachytit a posoudit i ty nejjemnější nuance každého vystoupení.

Tento úspěch všechny členy sboru velmi potěšil a navnadil do další práce – letos je totiž čeká ještě jeden náročný výjezd, totiž na Mezinárodní sborovou soutěž konanou na Jersey, kde, jak doufají, na tento úspěch navážou.

www.sbor.cz/detail_clanek.php?id=1871

Zpět